Bedafs Hofke- Maashorst - Bedafs Hofke 2020

Bedafs -Hofke
Paul en Geertje van Rosmalen

Karperdijk 3
5406 PH Uden
tel: +31640455105
b.g.g. +31623768294
Title
Ga naar de inhoud

Bedafs Hofke- Maashorst

Omgeving
Foto's Lenny van Langen

De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant! Het wordt ook wel het oergebied in Brabant genoemd, dankzij haar enorme diversiteit en bijzondere natuurwaarden. 

Wandelaars, fietsers en mountainbikers vinden het hier prachtig!!


Natuurgebied de Maashorst is een 4000 hectare groot, min of meer aaneengesloten landschapspark dat zich uitstrekt over het gebied van de gemeenten Oss, Landerd (met de plaatsen Schaijk en Zeeland), Bernheze (met de plaatsen Nistelrode en Heesch) en Uden.

Het gebied bestaat uit een aantal verschillende landschapstypen: naaldbossen, vaak op vastgelegd stuifzand, loofbossen, een viertal verspreide heidevelden (samen zo’n 200 ha groot), enkele kabbelende beekjes en vennetjes, modern landbouwgebied, ouderwets boerenland met akkers, natte graslandjes en houtwallen. Er lopen ook diverse grote zoogdieren rond zoals Wissenten, taurossen, exmoor pony’s!

Er zijn een aantal wandelingen in het natuurgebied uitgezet. De meeste vertrekken vanuit het Bezoekerscentrum Slabroek bij Nistelrode. 

Het gebied wordt doorkruist door vele mooie fietspaden, zoals het Slingerpad dat zich bevindt op het grondgebied van de gemeente Uden. Echt een prachtig fietspad om te fietsen door de geweldige diversiteit in de natuur!! Rondom het natuurrijke kerngebied bevindt zich een schil met recreatiebedrijven. Inclusief de schil beslaat de oppervlakte van het gebied circa 40 km².


Meer informatie:: www.bezoekdemaashorst.nl 


Bedafs Hofke /  WSP vof 2022
Terug naar de inhoud